Перейти к содержимому

Булочки з корицею – рецепт з дитинства

Наші мандри Форуми Наші кулінарні мандри Булочки з корицею – рецепт з дитинства

  • Эта тема пуста.
Просмотр 0 веток ответов
  • Автор
    • #13743

        Любите булочки з корицею, тоді цей рецепт для вас. Як результат цього рецепту – пухкі, солодкі, ароматні булочки з корицею, які чудово підійдуть до кави, чаю, компоту, та будь до якого напою.

        булочки з корицею рецепт

        Булочка з корицею, рецепт якої представлено до вашої уваги загалом досить звичайний, але ми його трохи інтерпретували на свій смак. Так, замість молока, додали трохи вершків, а замість цілих яєць додані лише жовтки.
        Всі ці невеликі хитрощі роблять тісто неймовірно пухким.

        То ж, інгредієнти для булок з корицею:

        Основне тісто:
        Борошно 400 грам
        Жовтки 3 штуки
        Вершки 20% 30 грам
        Цукор 200 грам
        Сіль 3 грама
        Вершкове масло 120 грам
        Дріжджі 20 грам

        Тісто «юдан»:
        Молоко гаряче 250 грам
        Борошно 70 грам

        Начинка:
        Вершкове масло 150 грам
        Цукор 150 грам
        Кориця 20 грам

        Спочатку готуємо суміш молока та борошна, нагрівши молоко 250 грам майже до кипіння, додаємо до нього 70 грам борошна. Готову суміш треба остудити до кімнатної температури перед тим, як додавати в тісто. Цей метод називається метод Юдан, або Yudane. Він бере свій початок з Японії та сприяє створенню ніжного, надзвичайно пухкого тіста, яке довго зберігає свою свіжість. Цей процес передбачає обшпарювання борошна гарячою водою або молоком, що активує желатинізацію крохмалю. Завдяки цьому тісто утримує більше вологи, набуває делікатної текстури та створює надзвичайно м’який м’якіш.

        Тепер готуємо тісто повністю, змішавши всі інгредієнти окрім вершкового масла. Масло треба буде додати десь через 40 хвилин після замішування тіста. То ж, борошно 400 грам, жовтки 3 штуки, вершки 30 грам, цукор 200 грам, сіль 3 грама, дріжджі 20 грам, та попередньо приготовлену суміш молока та борошна змішуємо в діжі.

        Якщо змішувати тісто «комбайном», то на це піде десь приблизно 5-7 хвилин на середній швидкості. Руками трохи довше та важче, але також можливо.

        Через приблизно 40 хвилин починаємо додавати вершкове масло 120 грам невеличкими порціями. Масло попередньо треба потримати при кімнатній температурі, так воно краще буде вмішуватись в тісто.
        Після цього, даємо тісту піднятися двічі або навіть трохи більше, далі трохи обминаємо тісто та розкатуємо його тонким шаром майже квадратної форми. Товщина шару десь приблизно 5-7 мм, так булочка з корицею вийде з великою кількістю шарів, як на фото.

        Тепер готуємо начинку – змішуємо вершкове масло 150 грам, цукор 150 грам та корицю мелену 20 грам. Та наносимо начинку на попередньо розкатане тісто.
        Далі робимо рулет, та нарізаємо його на «равлики» однакової товщині. Для нарізання ми зазвичай використовуємо звичайну нитку.

        Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та вкладаємо булочки не дуже щільно, так щоб у них була можливість збільшитись під час розстойки.

        Після того як булочки трохи збільшились в розмірах ставимо в попередньо прогріту духовку при температурі 180 градусів,  а далі знижуємо до 160 градусів та запікаємо булочки з корицею впродовж 25-30 хвилин в залежності від розмірів булочок.

        Булочка з корицею рецепт

        рецепт булочки з корицею

        В рецепті булочок з корицею ми використовували лише жовтки, а з білків зробили маленькі «безе» якими прикрасили булки разом із сиром та цукровою пудрою. Вийшло неймовірно смачно!

    Просмотр 0 веток ответов
    • Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.