Наші мандри › Форуми › Наші кулінарні мандри › Булочки з корицею – рецепт з дитинства
- Эта тема пуста.
-
Автор∆
-
-
26.04.2025 в 16:46 #13743
Любите булочки з корицею, тоді цей рецепт для вас. Як результат цього рецепту – пухкі, солодкі, ароматні булочки з корицею, які чудово підійдуть до кави, чаю, компоту, та будь до якого напою.
Булочка з корицею, рецепт якої представлено до вашої уваги загалом досить звичайний, але ми його трохи інтерпретували на свій смак. Так, замість молока, додали трохи вершків, а замість цілих яєць додані лише жовтки.
Всі ці невеликі хитрощі роблять тісто неймовірно пухким.То ж, інгредієнти для булок з корицею:
Основне тісто:
Борошно 400 грам
Жовтки 3 штуки
Вершки 20% 30 грам
Цукор 200 грам
Сіль 3 грама
Вершкове масло 120 грам
Дріжджі 20 грамТісто «юдан»:
Молоко гаряче 250 грам
Борошно 70 грамНачинка:
Вершкове масло 150 грам
Цукор 150 грам
Кориця 20 грамСпочатку готуємо суміш молока та борошна, нагрівши молоко 250 грам майже до кипіння, додаємо до нього 70 грам борошна. Готову суміш треба остудити до кімнатної температури перед тим, як додавати в тісто. Цей метод називається метод Юдан, або Yudane. Він бере свій початок з Японії та сприяє створенню ніжного, надзвичайно пухкого тіста, яке довго зберігає свою свіжість. Цей процес передбачає обшпарювання борошна гарячою водою або молоком, що активує желатинізацію крохмалю. Завдяки цьому тісто утримує більше вологи, набуває делікатної текстури та створює надзвичайно м’який м’якіш.
Тепер готуємо тісто повністю, змішавши всі інгредієнти окрім вершкового масла. Масло треба буде додати десь через 40 хвилин після замішування тіста. То ж, борошно 400 грам, жовтки 3 штуки, вершки 30 грам, цукор 200 грам, сіль 3 грама, дріжджі 20 грам, та попередньо приготовлену суміш молока та борошна змішуємо в діжі.
Якщо змішувати тісто «комбайном», то на це піде десь приблизно 5-7 хвилин на середній швидкості. Руками трохи довше та важче, але також можливо.
Через приблизно 40 хвилин починаємо додавати вершкове масло 120 грам невеличкими порціями. Масло попередньо треба потримати при кімнатній температурі, так воно краще буде вмішуватись в тісто.
Після цього, даємо тісту піднятися двічі або навіть трохи більше, далі трохи обминаємо тісто та розкатуємо його тонким шаром майже квадратної форми. Товщина шару десь приблизно 5-7 мм, так булочка з корицею вийде з великою кількістю шарів, як на фото.Тепер готуємо начинку – змішуємо вершкове масло 150 грам, цукор 150 грам та корицю мелену 20 грам. Та наносимо начинку на попередньо розкатане тісто.
Далі робимо рулет, та нарізаємо його на «равлики» однакової товщині. Для нарізання ми зазвичай використовуємо звичайну нитку.Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та вкладаємо булочки не дуже щільно, так щоб у них була можливість збільшитись під час розстойки.
Після того як булочки трохи збільшились в розмірах ставимо в попередньо прогріту духовку при температурі 180 градусів, а далі знижуємо до 160 градусів та запікаємо булочки з корицею впродовж 25-30 хвилин в залежності від розмірів булочок.
В рецепті булочок з корицею ми використовували лише жовтки, а з білків зробили маленькі «безе» якими прикрасили булки разом із сиром та цукровою пудрою. Вийшло неймовірно смачно!
-
-
Автор∆
- Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.