Перейти к содержимому

Булочки з маком — наш майже ідеальний рецепт

Наші мандри Форуми Наші кулінарні мандри Булочки з маком — наш майже ідеальний рецепт

  • Эта тема пуста.
Просмотр 0 веток ответов
  • Автор
    • #13891

        Булочки з маком в нашій сім’ї мабуть найулюбленіша випічка, та от якщо само тісто для булочок не потребує якихось особливих знань чи прийомів, а от як приготувати макову начинку багато хто не знає.

        булочки з маком рецепт

        То ж, спробуємо розібратися як готується наша ідеальна макова начинка, які є секрети ніжної, ароматної солодкої  начинки з маку.

        Але для початку готуємо тісто для булочок.

        Для того, щоб приготувати смачні булки з маком будемо використовувати вже відточений роками рецепт з опарою.

        Для тіста нам знадобиться:

        Борошно 430 грамів
        Молоко 200 грамів
        Жовтки 3 штуки
        Вершки 60 грамів
        Цукор 170 грамів
        Сіль 2 грама
        Вершкове масло 110 грамів
        Дріжджі пресовані 15 грамів

        Для початку змішуємо 200 грамів молока та 40 грамів борошна і каструлі з товстим дном та підігріваємо до 70 градусів. До гарячого стану, але не кип’ятимо. Постійно помішуючи. Отримавши суміш відставляємо її, щоб вона охолонула. Цей метод надасть булочкам додаткову м’якість.

        Далі змішуємо всі сухі інгредієнт. В них додаємо всі інші інгредієнти, нашу холодну опару та дуже ретельно замішуємо тісто. Тісто повинно бути дуже еластичним, то ж якщо ви замішуєте тісто вручну, то прийдеться докласти зусиль, простіше місити звісно тістомісом.

        Тісто відставляємо підходити, дочекавшись щоб воно піднялось щонайменше вдвічі. Це займе не менше 1 години, то ж за цей час можна приготувати макову начинку, хоча якщо простіше, то можна її заготовити заздалегідь.

        Макова начинка рецепт:

        Мак 200 грамів
        Цукор 200 грамів
        Вершкове масло 50 грамів
        Вода питна для варки маку 2 літри

        Перед тим як приготувати макову начинку, мак треба ретельно промити, зливати воду декілька раз до тих пір, поки вода не піде прозора.

        Після чого, залити мак чистою водою та поставити варити. Довести до кипіння на великому вогні, після чого обережно злити воду, ми використовуємо сито з дрібною сіткою, так щоб мак залишився у ситі. Знову залити чистою водою та варити десь 1 годину на повільному вогні.

        Після того, як мак добре провариться, зцідити його через марлю або сито з дрібними отворами.

        Додати цукор, до речі цукру треба у співвідношення 1 до 1, так виходить просто ідеальна макова начинка по солодкості.

        Після додавання цукру в мак, суміш ми перетираємо блендером. Перетирати треба дуже ретельно, щоб розчавити весь мак.

        Після цього додаємо м’яке вершкове масло і знову дуже добре перемішуємо. Масло робить макову начинку дуже ніжною.

        Все, наша макова начинка для булок готова.

        Залишилося розкачати тісто після того, як воно добре підійде. Змазати шар тіста рівномірним шаром макової начинки та нарізати на булочки однакового розміру.

        Край кожного рулетку треба підвести під низ, таким чином макова начинка не буде випадати з булочок.

        Запікати при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин.

        булки з маком

        Запікаємо булки в глубокому противні, так края у булочок не будуть сухими.

        Після випікання, поки булочки ще гарячі, їх можна змазати цукровим сиропом та дати охолонути.

        рецепт макової начинки

        А ось так виглядають макові булочки у розрізі — ви лише тільки подивіться, скільки в ній макової начинки.

    Просмотр 0 веток ответов
    • Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.