Наші мандри › Форуми › Наші кулінарні мандри › Булочки з яблуком – рецепт який нікого не залишить байдужим
- Эта тема пуста.
-
Автор∆
-
-
08.05.2025 в 17:26 #13833
Яблука мабуть зараз найдоступніший фрукт на нашому столі, то ж булочки з яблуком можна готувати без проблем впродовж всього року.
То ж, давайте приготуємо «Равлики» — булочки з яблуком, але в рецепт додамо своєрідну родзинку, а точніше не родзинку, хоча їх також можна, а корицю.Перше, на що хочеться звернути увагу в рецепті цих булочок, вони схожі по своїй формі на звичайні булочки з корицею, або на сіннабони, але завдяки використанню яблук замість вершкового масла при створенні шарів, ці булочки виходять менш калорійними.
Для тіста булочок з яблуком вам буде потрібно:
Молоко 250 грам
Борошно 500 грам
Цукор 80 грам
Ванільний цукор 10 грам
Сіль 2 грама
Яйце 1 штука
Вершкове масло 70 грамів
Дріжджі пресовані 15 грамів (якщо берете сухі, то можна зменшити до 7 грам)Для начинки:
Яблука 2-3 штуки
Кориця мелена 15 грам
Цукор 50-100 грам в залежності від солодкості яблукСпочатку беремо 25 грамів борошна та 100 грамів молока і змішуємо його в каструлі. Потім цю суміш доводимо до температури приблизно 70 градусів при постійному помішування. Далі даємо трохи охолонути та заливаємо залишок холодного молока, потім розбиваємо туди яйце і даємо суміші повністю охолонути.
Далі кладемо в рідину дріжджі.
В діжу, в якій будемо місити тісто засипаємо всі сухі інгредієнти – борошно, цукор, сіль, ванільний цукор.
Після цього заливаємо молоко з яйцем і дріжджами та добре вимішуємо.
Накривши рушником даємо тісту постояти десь 40 хвилин, після цього знову добре вимішуємо. Поступово додаючи вершкове м’яке масло. Масло необхідно дуже ретельно вмішати.
Тепер залишаємо тісто на той час, поки воно добре не підійде – збільшившись в декілька разів.Поки тісто підходить робимо начинку.
Дуже дрібно порізані, почищені яблука кидаємо в каструлю, засипаємо цукром та корицею та ставимо на вогонь. При постійному помішування уварюємо яблука, щоб вони стали напівпрозорі. І даємо їм повністю охолонути.Після цього розкачуємо тісто пластом, звершу викладаємо начинку тоненьким шаром та загортаємо в рулет після чого нарізаємо на окремі булочки, як і випадку білочок з корицею. По своїй формі ці булочки з яблуком не сильно відрізняються від сіннабонів. І вже виклавши на лист даємо булочкам трохи піднятися — зазвичай це займає 30-40 хвилин в залежності від температури та активності дріжджів.
Тепер залишилося лише запекти булочки 25 хвилин при температурі 180 градусів Цельсія.
Вже готові, але ще гарячі булки з яблуком можна змастити цукровим сиропом – розчинивши у невеличкій кількості води звичайний цукор і нанести на булки як тільки вийняли їх з печі.
-
-
Автор∆
- Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.