Перейти к содержимому

Галета – рецепт з абрикосами та сиром

Наші мандри Форуми Наші кулінарні мандри Галета – рецепт з абрикосами та сиром

  • Эта тема пуста.
Просмотр 0 веток ответов
  • Автор
    • #14345

        Кухні країни захопила галета – рецепт якої здається з’явився зовсім нещодавно. Так за що кулінарам так сподобалася ця страва? В першу чергу за простоту, а також за варіативність – галета з полуницею, галета з яблуком, в якості начинки можуть бути будь які ягоди, фрукти, та будь-що на ваш смак.

        галета рецепт

        При приготуванні галети використовується базове пісочне тісто. То ж, рецепт тіста для галети:

        Борошно пшеничне 200 грамів
        Вершкове масло холодне 100 грамів
        Цукор 25 грамів
        Сіль 2 грама
        Вода 15 грамів
        Перетираємо борошно, цукор, сіль з твердим маслом, так щоб отримати тісто дещо схоже на крупний пісок, потім додаємо трохи води, ще раз замішуємо, щоб тісто стало еластичним. Далі загортаємо в харчову плівку і на 30 хвилин, мінімум, в холодильник.

        Для начинки ми використовували:
        Сир кисломолочний (творог) 200 грамів
        Жовток 1 штука
        Цукор 50 грамів
        Ванільний цукор 8 грамів
        Крохмаль 10 грамів
        Абрикоси 300 грамів

        Сир добре перемішати з цукром та ваніллю, додавши жовток. Мішати треба до зникнення грудочок.
        Абрикоси порізати на дольки та змішати з крохмалем, так абрикоси не будуть давати сік.

        Тепер дістаємо тісто з холодильника, розкатуємо його до товщини приблизно 4-5 мм на пергаментному папері.

        Далі на тісто кладемо сир залишаючи край шириною 4-5 см, а зверху абрикос. Край тіста загортаємо по колу. Край можна змазати яйцем, щоб він був рум’яний, але можна залишити і так.

        Після цього в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Все, наша смачна галета готова.

        Як вже казали, галета може бути з полуницею, чорницею або смородиною. Будь які ягоди – це смачно!

    Просмотр 0 веток ответов
    • Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.