Наші мандри › Форуми › Наші кулінарні мандри › Галета – рецепт з абрикосами та сиром
- Эта тема пуста.
-
Автор∆
-
-
23.07.2025 в 18:13 #14345
Кухні країни захопила галета – рецепт якої здається з’явився зовсім нещодавно. Так за що кулінарам так сподобалася ця страва? В першу чергу за простоту, а також за варіативність – галета з полуницею, галета з яблуком, в якості начинки можуть бути будь які ягоди, фрукти, та будь-що на ваш смак.
При приготуванні галети використовується базове пісочне тісто. То ж, рецепт тіста для галети:
Борошно пшеничне 200 грамів
Вершкове масло холодне 100 грамів
Цукор 25 грамів
Сіль 2 грама
Вода 15 грамів
Перетираємо борошно, цукор, сіль з твердим маслом, так щоб отримати тісто дещо схоже на крупний пісок, потім додаємо трохи води, ще раз замішуємо, щоб тісто стало еластичним. Далі загортаємо в харчову плівку і на 30 хвилин, мінімум, в холодильник.Для начинки ми використовували:
Сир кисломолочний (творог) 200 грамів
Жовток 1 штука
Цукор 50 грамів
Ванільний цукор 8 грамів
Крохмаль 10 грамів
Абрикоси 300 грамівСир добре перемішати з цукром та ваніллю, додавши жовток. Мішати треба до зникнення грудочок.
Абрикоси порізати на дольки та змішати з крохмалем, так абрикоси не будуть давати сік.Тепер дістаємо тісто з холодильника, розкатуємо його до товщини приблизно 4-5 мм на пергаментному папері.
Далі на тісто кладемо сир залишаючи край шириною 4-5 см, а зверху абрикос. Край тіста загортаємо по колу. Край можна змазати яйцем, щоб він був рум’яний, але можна залишити і так.
Після цього в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Все, наша смачна галета готова.
Як вже казали, галета може бути з полуницею, чорницею або смородиною. Будь які ягоди – це смачно!
-
-
Автор∆
- Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.
