Перейти к содержимому

Пісний борщ — покроковий рецепт дійсно смачного борщу

Наші мандри Форуми Наші кулінарні мандри Пісний борщ — покроковий рецепт дійсно смачного борщу

  • Эта тема пуста.
Просмотр 0 веток ответов
  • Автор
    • #14195

        Пісний борщ – здається що ця страва не може смакувати так само, як борщ зварений по класичній рецептурі з додаванням м’яса. Але саме тому і кажуть, що у кожній сім’ї борщ смакує по своєму, то ж маючи деякі навички та знаючи секрети, можна зварити дійсно смачний борщ без м’яса – такий собі веганський борщ.

        пісний борщ рецепт

        Для того, щоб приготувати смачний пісний борщ вам знадобиться із розрахунку на 5-літрову каструлю:

        Вода 3 літри

        Цибуля 1 шт

        Морква 1 штука середнього розміру (якщо величезна, то можна взяти половину, .але якщо любите густий борщ, то беріть цілу моркву навіть якщо вона величезна)

        Буряк 1 штука (але вже якщо дуже-дуже великий, то можна взяти половину, але буряк не завадить, навіть великий).

        Картопля 2-3 штуки в залежності від розмірів.

        Олія рослинна 3 столові ложки (краще брати без запаху, звичайну олію в пляшці).

        Оцет яблучний 1 столова ложка для того, щоб овочі не втрачали колір під час смаження.

        Томати перетерті 300 мл – для себе робимо домашні заготовки, але можна використовувати і магазинні томати у власному соку, просто перед використанням самі помідори перебити блендером.

        Капуста – чверть середнього качану (десь грамів 200).

        Сіль, чорний перець та також пару ложок соєвого соусу, для смаку умамі. Так, в самих помідорах також присутній цей смак, але соєвий соус наче як підсилює все це.

        Зелень за смаком – любимо кріп, петрушку.

        Для моркви та буряка потрібна тертушка з великими отворами для натирання. Є ті, хто любить в борщ різати моркву та буряк, це також має право бути, але тоді пісний борщ не вийде таким насиченим.

        Для насиченості також треба натерти трохи картоплі, та закинути її в борщ одразу разом з водою, так картопля розварившись надасть текстури борщу.

        Покроковий рецепт пісного борщу, всі етапи приготування:

        На глибоку пательню вливаємо олію, та висипаємо подрібнену цибулю. Трохи пасеруємо до золотистого кольору, але так щоб цибуля не була занадто смаженою, бо тоді буде не красиво та і не смачно. Як тільки цибуля трохи пожовтіла, засипаємо спочатку буряк, який попередньо натерли на тертушці крупно. Знову трохи пасеруємо та додаємо моркву і оцет столову ложку не більше.

        Через деякий час, трохи підсмаживши овочі додаємо перетерті томати та соєвий соус. Після цього трохи пропасерували накриваємо кришкою пательню та тушкуємо десь 30 хвилин, якщо волога випарувалась, то можна додати води.

        Через 20 хвилин після того, як почали пасерувати овочі на сковороді, ставимо воду на вогонь в глибокій каструлі.

        Далі, висипаємо трохи перетертої картоплі та подрібнену кубиками картоплю.

        Поки все це вариться та смажиться, нарізаємо тонесенькими смужками капусту. Радимо брати «стару» білокачанну капусту, вона краще тримає форму.

        Після того, як картопля проварилась 15 хвилин, додаємо готові пасеровані овочі (цибулю, моркву, буряк, томат), а далі додаємо подрібнену капусту. І варимо ще хвили 10 до готовності капусти.
        А вже після цього солимо, перчимо за смаком.

        А вже за 3 хвилини до вимикання додаємо зелень!

        От такі пару секретів і пісний борщ вийде дійсно смачним, а не якимось овочевим супом.

        А ще в борщ можна додавати гриби, квасолю, копчену парику, перець чілі — багато чого, що покращуй і так неперевершений смак. Смачного друзі!

    Просмотр 0 веток ответов
    • Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.