Перейти к содержимому

Солона карамель – простий рецепт ідеального смаку

Наші мандри Форуми Наші кулінарні мандри Солона карамель – простий рецепт ідеального смаку

  • Эта тема пуста.
Просмотр 0 веток ответов
  • Автор
    • #13921

        Солона карамель – цікавий складник для багатьох десертів. Наприклад тістечка шу які всі так люблять, часто мають подвійну начинку, де окрім заварного крему є ще й солона карамель.

        Існують два базових рецепта солоної карамель. Один рецепт включає в собі воду, а інший навпаки готується без неї.
        Але будь який рецепт солоної карамелі включає цукор, вершки, вершкове масло, сіль та ваніль.

        Більш простий рецепт солоної карамелі, той в якому використовується вода, то ж з нього краще і починати. До того ж, по цьому рецепту солона карамель виходить більш рідкою, саме те, щоб використовувати в якості наповнювача в еклерах. А ще додавання води спрощує контроль за карамелізацією, цукор не стане миттєво темним, особливо якщо ви хочете отримати світлу карамель.

        Інгредієнти які знадобляться, щоб приготувати солону карамель:
        Вода – 50 грамів
        Цукор – 200 грамів
        Вершки жирністю 20% або більше – 150 грамів
        Вершкове масло, чим жирніше, тим краще – 70 грамів
        Сіль – 2 грама
        Ваніль, ванілін, ванільний цукор – будь що, є в наявності та на свій смак.

        В каструлю з товстим дном обережно насипаємо цукор, потім зверху так само обережно та рівномірно виливаємо воду.
        Ставимо спочатку на великий вогонь, а після того як сироп закипіть зменшуємо полум’я до середнього та варимо до того моменту, поки сироп не почне набирати темно-золотавого кольору. Цей процес починає відбуватися приблизно при температурі 160-165 градусах, то ж якщо є під рукою термометр, то готувати солону карамель краще з ним.

        Головне правило не мішати сироп, при тому обов’язково прослідкуйте, щоб на стінках каструлі не прилип цукор.
        Але перед цим також ставимо в окремій каструль нагріватися вершки. Перед змішуванням вершки повинні бути дуже гарячі, майже кип’ячі, так вони краще поєднаються з сиропом.

        То ж, як тільки цукровий сироп стає золотистим, поступово додаємо вершки. Вершки краще додавати в три етапи рівними частинами постійно помішуючи. І дуже обережно, коли додаєте першу частину, суміш може ріко «вискочити» з каструлі!
        Після того, як ретельно змішали сироп та вершки, додаємо в суміш масло та ваніль.

        Даємо трохи охолонути та можна використовувати.

        Нам здається, що цей рецепт солоної карамелі простіше, аніж той, що готується без додавання води.
        Зберігати солону карамель можна в холодильнику в щільно закритій скляній банці.

    Просмотр 0 веток ответов
    • Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.