Наші мандри › Форуми › Наші кулінарні мандри › Яблучний зефір – рецепт в домашніх умовах
- Эта тема пуста.
-
Автор∆
-
-
01.05.2025 в 12:19 #13773
Коли агар-агар можна купити в будь-якому магазині, то приготувати яблучний зефір в домашніх умовах стало набагато простіше. Звісно, щоб повторити рецепт в домашніх умовах краще ще мати настільних блендер або тістоміс з відповідною насадкою, але можна зробити і взагалі не маючи електричних приладів, а лише використовуючи «вєнчік».
Звічайно, зробити це буде важко та і потрібен буде помічник.Але, якщо у вас є тістоміс, то без вагань спробуйте зробити зефір з яблук, рецепт якого в домашніх умовах напевно повторити найпростіше.
Для того, щоб приготувати яблучних зефір, вам потрібно:
Яблука зелені тверді – 400 грам з яких повинно вийте десь 140 грамів пюре
Цукор-пісок – 350 грам, розділити на дві частини 100 та 250 грам
Мед або інвертований цукор – 40 грам
Лимонна кислота – 0,5 грама
Білок – 1 штука (30 грам)
Агар-агар – 9 грам (1200) якщо агар-агар слабший, то треба взяти дві порції.
Вода – 100 грам
Спочатку треба підготувати яблука. Запікаємо їх 1 годину при температурі 160 градусів. Після цього виймаємо кісточки та тверді частини і перебиваємо в блендері до пюре. Після цього пюре треба пропустити через дрібне сито.
Наступний крок – уварювання пюре. Для цього пюре викладаємо в пательню та при постійному помішування випаровуємо зайву вологу. Яблучне пюре повинно стати матовим, без характерного блиску. Це основне завдання – випаровувати зайву вологу. Потім відставляємо яблучне пюре, щоб воно стигло. Краще пюре поставити на декілька годин охолонути і щоб пектин який є в яблуках стабілізувався. Це і є головною умовою, щоб зефір вдома стовідсотково вийшов.
Тепер білок, холодне яблучне пюре, 100 грам цукру, 40 грам меду або інвертованого цукру, лимонну кислоту додаємо в діжу тістоміса.
Друга частина це приготування сиропу з води, цукру та агар-агару.
В сухий сотейник з товстим дном насипаємо цукор, зверху обережно, дуже обережно наливаємо воду та висипаємо зверху агар-агар рівномірним шаром.
Ставимо цю суміш на середній вогонь та уварюємо до температури 109 градусів, температура сиропу для того щоб війшов зефір вдома, треба довести саме до 109 градусів не нижче.
Інколи можна почути пораду, що якщо немає термометра, то можна перевіряти готовність суміші по так званій «ниточці», тобто коли сироп тягнеться, але все ж, краще використовувати термометр.В момент, коли суміш почне закипати, включаємо блендер на середню швидкість та паралельно мішаємо суміш з агар-агаром, бо він має властивості липнути до дна каструлі навіть коли кипіть.
Як тільки суміш з агар-агаром дійде до температури 109 градусів, починаємо виливати тоненьким струмком в діжу, увімкнувши блендер на повну швидкість.
Мішати суміш треба до утворення стабільної консистенції, але не понижувати температуру суміші нижче 40 градусів. Бо саме при цій температурі агар-агар стабілізується, тобто твердіє і зефір може вийти рихлим.
Після того, як суміш буде готова, мати міцну текстуру і мати температуру приблизно 45 градусів (трохи тепла на дотик) можна перекладати її в мішок та відсажувати зефіру.
Після відсадки дати зефіру постояти годин 10-12. Потім присипати цукровою пудрою.
На перший погляд, зробити зефір з яблук в домашніх умовах здається складним, але якщо у вас є блендер та термометр, то повторити цей рецепт буде вкрай просто.
А на смак зефір в домашніх умовах дуже відрізняється від магазинного в кращу сторону, до того ж, ви можете бути впевнені в тих інгредієнтах які використовуєте.
-
-
Автор∆
- Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.