Наші мандри › Форуми › Наші кулінарні мандри › Дріжджова пухка паска – найсмачніший рецепт Великодньої випічки
- Эта тема пуста.
-
Автор∆
-
-
22.04.2025 в 14:04 #13714
У кожній родині, де займаються випічкою, напевно є найкращий найсмачніший рецепт паски, і цей рецепт паски з великою ймовірністю буде відрізнятися у кожного пекаря.
Але є один найсмачніший рецепт пасок на опарі, який можна назвати найкращим на сьогоднішній день. Так, цей рецепт досить складний у приготуванні і займає багато часу, але ці витрати з лишком компенсуються чудовим смаком і текстурою паски. За цим рецептом паски виходять м’якими, вологими і довго не черствіють.
Рецепт приготування пухкої паски можна розділити на кілька етапів, але спочатку – всі інгредієнти, які знадобляться для приготування 6 пасок вагою приблизно 370 грамів.Інгредієнти:
- Пшеничне борошно з високим вмістом білка (12%+) – 850 г
- Молоко – 300 г
- Яйця великі – 5 шт. (2 цілих яйця і 3 жовтки)
- Вершки 20% – 50 г
- Масло вершкове – 200 г
- Цукор – 220 г
- Сіль – 3 г
- Ванільний екстракт
- Дріжджі – 22 г
- Родзинки – 250 г
- Цедра апельсина або лимона
Перший етап – приготування суміші гарячого молока, борошна і опари:
Нагріваємо 250 г молока до 80 градусів і, постійно помішуючи, додаємо 70 г борошна. Отриману масу ставимо остигати до 30 градусів, після чого додаємо ще 50 г молока, 80 г борошна, а також 2 г пресованих дріжджів.
Опару залишаємо на 6–8 годин при кімнатній температурі, до моменту, коли буде видно активність дріжджів у вигляді піни і пухирчатої структури маси.
Але перед цим треба дістати з холодильника вершкове масло, щоб воно встигло стати м’яким до моменту замісу тіста.
Також промиваємо родзинки і запарюємо їх гарячою водою, щоб вони були м’які, але при цьому сухі.Другий етап – приготування основного тіста:
Борошно (700 г) ретельно двічі просіюємо для насичення киснем, щоб дріжджам було в подальшому простіше працювати в тісті. Потім змішуємо з борошном всі інші сухі інгредієнти – цукор (220 г), ванілін (якщо використовуємо сухий, якщо ж екстракт, то додайте його в рідкі інгредієнти), сіль (3 г).
Далі виливаємо у сухі інгредієнти нашу готову опару, вершки 20% (50 г), додаємо 2 цілих яйця і 3 жовтки, 20 г дріжджів і замішуємо.
Залишаємо тісто на 40 хвилин, щоб «розійшлася» клейковина в борошні. Через 40 хвилин додаємо вершкове масло. Масло повинно бути м’яким, поділеним на невеликі шматочки. Домішувати його в тісто треба частинами, не додаючи наступну частину, доки повністю не розчиниться в тісті попередній шматок.
Звісно, вершкове масло можна розтопити і додати разом із рідкими інгредієнтами, але тоді тісто не набуде бажаної текстури.
Після того, як додали масло, повністю додаємо родзинки і цедру. Також, замість родзинок можна додати цукати, або можна разом із родзинками додати.Залишаємо готове тісто підходити при кімнатній температурі, поки воно не збільшиться у розмірі щонайменше у 2–2,5 рази.
Після того, як тісто підніметься, осаджуємо його і ще раз вимішуємо.
Далі готуємо форми – 6 штук. Зазвичай випікаємо в паперових формах, які трохи змащуємо вершковим маслом. Розкладаємо тісто у форми рівними частинами, формуючи кулі.
Тепер даємо тісту у формах піднятися, чекаємо, поки воно не збільшиться у розмірі мінімум удвічі.Третій етап – випікання пасок:
Попри всю видиму простоту цей етап не менш важливий.
Розігріваємо духовку до 185–190 градусів, потім ставимо паски (по 3 штуки за раз) і знижуємо температуру до 175–180 градусів. Випікати треба приблизно 25 хвилин при ввімкнутій конвекції, але вже через 20 хвилин необхідно контролювати процес випікання, щоб паски не підгоріли. До речі, часто можна побачити що перед запіканням паски змащують яйцем, але чи варто це робити, то вже вирішуйте самі.Ось такий, хоч і складний, але наш ідеальний рецепт пухких пасок.
-
-
Автор∆
- Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.